Važnost kontrolnog pregleda –
treba li se stvarno vratiti?


Nakon postavljanja dijagnoze i dogovora o planu liječenja, član vašeg veterinarskog tima vjerojatno će zakazati s vama kontrolni pregled, prvi obično nakon otprilike tjedan dana.

Kontrolni pregled omogućuje nekoliko važnih događaja:

Nadamo se da je odgovor: stvarno dobro, no ako to nije slučaj, to se može otkriti i raspraviti na vrijeme. Možete čak voditi bilješke koje ćete podijeliti sa svojim veterinarskim timom.

Vaš će veterinar vjerojatno htjeti napraviti ponovni pregled vašeg psa, samog uha i ponovnu citologiju. To će pružiti informacije da li se upala/infekcija povlači prema očekivanjima. Ako ne, plan se može promijeniti.

Vaš veterinar će također htjeti provjeriti djeluje li lijek. Ako lijekove dajete kod kuće, vaš veterinar može provjeriti kako ste se snašli s primjenom. To vam daje priliku dati povratne informacije i izraziti sve nedoumice ili teškoće. Budite iskreni sa svojim veterinarskim timom – postoji li potreba za promjenom strategije liječenja?

Vjerojatno ste razmišljali o više pitanja koja se odnose na stanje uha vašeg psa. Kontrolni pregled pruža dodatnu priliku za pronalaženje odgovora. Nijedno pitanje nije beznačajno, a vaš je veterinarski tim već sve čuo!

Dugoročni plan – Što je sljedeće? 

U većini slučajeva upale uha postoji jedan primarni čimbenik koji je doveo do problema s ušima. Ovo može biti brzo rješiv problem, npr. sjemenke trave u zvukovodu ili paraziti u uhu, ali u većini slučajeva problem je alergijska kožna bolest. Ovaj primarni problem može biti pogoršan nezgrapnim oblikom uha ili navikom čestog plivanja. 

Rana intervencija je poželjna. Ako možete brzo identificirati stvarni uzrok stanja ušiju vašeg psa, vi i vaš veterinarski tim pronaći ćete trajno rješenje koje će funkcionirati za sve uključene. To može uključivati ​​redovitu upotrebu sredstava za čišćenje ušiju ili protuupalnih kapi za uši.

A to znači manje boli za vašeg psa i osjećaj razumijevanja i olakšanja jer sada znate što trebate učiniti i kada.

Stoga provjerite je li kontrolni pregled u vašem kalendaru prije nego što napustite ambulantu i obavijestite svog veterinara da ćete ga tada vidjeti!


keyboard_arrow_up